Το GRIS DE NUIT… άλλαξε!

Μετά από 3 χρόνια έρευνας και βελτιστοποίησης κυκλοφορούμε επίσημα το ανανεωμένο και αναβαθμισμένο μας ροζέ από Μοσχοφίλερο, το αγαπημένο σας GRIS DE NUIT.

“Γκρι της Νύχτας”. Γιατί;

Το Μοσχοφίλερο είναι μια «γκρι» ποικιλία, δηλαδή ερυθρωπή με κόκκινες χρωστικές αλλά χωρίς τη χρωματική ένταση των μαύρων ποικιλιών όπως το Αγιωργίτικο! Η εκχύλισή του (η επαφή της φλούδας με τον χυμό) ολοκληρώνεται με το πέρασμα της πρώτης νύχτας, και έτσι προκύπτει το «Γκρι της Νύχτας».

Η αλλαγή αυτή σηματοδοτεί μια νέα περίοδο για την ετικέτα. Η οινολογική ομάδα του Κτήματος Τσέλεπου ύστερα από τρία χρόνια πειραματισμών με διαφορετικές τεχνικές οινοποίησης έχει πλέον την τεχνογνωσία να προσφέρει ένα πλήρως αναβαθμισμένο ποιοτικά προϊόν!

Η βασική διαφορά όμως έγκειται στην πρώτη ύλη. Ο όγκος της παραγωγής μειώθηκε αισθητά ώστε να επιτευχθεί ακόμα υψηλότερη ποιότητα. Το καινούργιο Gris de Nuit, παράγεται αποκλειστικά από σταφύλια του Κτήματος που προέρχονται από το αμπελοτόπι της Περπατιάρας. Μέτριας ωρίμανσης σταφύλια υποβάλλονται σε μικρότερου χρόνου κρυο-εκχύλιση σε σχέση με το παρελθόν, ώστε να επιτευχθεί ο ιδανικός συνδυασμός χρώματος και αρωματικής/ γευστικης παλέτας.

Η ολοκαίνουργια ετικέτα, προσθέτει την προσωπική πινελιά της Ανδριανής και του Άρη Τσέλεπου και αποτυπώνει την αισθητική νέας γενιάς του Κτήματος. Η βαθιά παράδοση της εταιρείας μας, συμπληρώνεται ιδανικά με την δικιά τους, φρέσκια και ανανεωμένη ματιά. Στόχος μας η υψηλή ποιότητα σε αρμονία με την μοντέρνα αισθητική.

Δοκιμάστε το!