Cava Δρυόπη

Εξελιγμένα αρώματα βύσσινου, πιπεριού και κόκκινων φρούτων του δάσους. 10ετής δυνατότητα παλαίωσης.

Οινοποίηση

Κλασική ερυθρή οινοποίηση με μακράς διάρκειας εκχύλιση 25 ημερών. Όλη η διαδικασία της οινοποίησης πραγματοποιείται υπό συνθήκες ελεγχόμενης θερμοκρασίας, από το αρχικό στάδιο της κρυοεκχύλισης μέχρι το τέλος. Η παλαίωση διαρκεί περίπου 24 μήνες σε δρύινα γαλλικά βαρέλια (70% καινούρια – 30% 2ης χρήσης) και 24 μήνες στις φιάλες.

Γευστικά Χαρακτηριστικά – Παλαίωση

Ένα κόκκινο κρασί με ανταύγειες ρουμπινιού και εθιστικά ώριμα αρώματα που θυμίζουν κόκκινα φρούτα, μαύρα μούρα, δαμάσκηνο και γλυκό βύσσινο, συνοδευόμενο από κομψές νότες ευκαλύπτου και μπαχαρικών. Σαρκώδες και πλούσιο στο στόμα, με ισχυρή τανική δομή. Επίγευση επίμονη, με πολυπλοκότητα. Δυνατότητα παλαίωσης για 10 χρόνια.

Ιδανικός συνδυασμός με φαγητό

Κόκκινα κρέατα, Rib eye steak, κόκκορας κρασάτος, μοσχαράκι κοκκινιστό.

Τύπος οίνου
Ερυθρός ξηρός

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Πελοπόννησος

Ποικιλιακή σύνθεση
70% Αγιωργίτικο, 30% Cabernet Sauvignon

Παραγωγή
6.000 φιάλες

Αμπελώνας
Ιδιόκτητοι αμπελώνες στο Κούτσι Νεμέας για το Αγιωργίτικο και στην Τεγέα Αρκαδίας για το Cabernet Sauvignon

Κυρίαρχος τύπος εδάφους
Αγιωργίτικο: Αργιλο-ασβεστώδες έδαφος, ημιορεινό στα 380μ. υψόμετρο με μεγάλες κλίσεις που εξασφαλίζουν άριστη αποστράγγιση. Cabernet Sauvignon: 750μ. αργιλοπετρώδες έδαφος, ηπειρωτικό κλίμα

Στρεμματικές αποδόσεις
600 kg/στρ.