Gris de Nuit
από το Αμπελοτόπι “Περπατιάρα”
Απαλό ροδόχρωμο με αρώματα εσπεριδοειδών, νότες τριαντάφυλλου και γιασεμιού.
Οινοποίηση
Απορραγισμός και προ-ζυμωτική εκχύλιση στους 8°C για 48 ώρες περίπου. Αλκοολική ζύμωση σε χαμηλές θερμοκρασίες, παρουσία μέρους των στεμφύλων. Ακολουθεί διαχωρισμός στερεής και υγρής φάσης, ενώ η ζύμωση εξελίσσεται. Όλες οι υπόλοιπες κατεργασίες ακολουθούν τα στάδια της λευκής οινοποίησης.
Γευστικά Χαρακτηριστικά – Παλαίωση
Απαλό ροδόχρωμο που δίνει αρώματα εσπεριδοειδών, νότες τριαντάφυλλου και γιασεμιού. Πλούσιο στόμα, ισορροπημένη οξύτητα, μακριά επίγευση. Καταναλώνεται ιδανικά τους πρώτους 12- 15 μήνες.
Ιδανικός συνδυασμός με φαγητό
Κινέζικη & ταυλανδέζικη κουζίνα, ριζότο μανιταριών.
Τύπος οίνου
Ροζέ ξηρός
Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Αρκαδία
Ποικιλιακή σύνθεση
100% Mοσχοφίλερο
Παραγωγή
10.000 φιάλες
Αμπελώνας
Ιδιόκτητος αμπελώνας στη λοφώδη περιοχή «Περπατιάρα», σε υψόμετρο 750μ.
Κυρίαρχος τύπος εδάφους
Αργιλoπετρώδες, σε 750μ υψόμετρο
Στρεμματικές αποδόσεις
800 kg/στρ.